Oldalak

2017. szeptember 16., szombat

Házi nyújtható fondnat




Házi nyújtható fondant

Hozzávalók:

  • 1 ek zselatin
  • 6 ek víz
  • 2 ek méz
  • 1 ek olvasztott margarin
  • kb 1 kg kétszer átszitált porcukor
  • 1 ek keményítő

Elkészítés:

  1. A zselatint elkevertem a vízben és felmelegítettem, majd hozzá kevertem a mézet és a margarint is. 
  2. A cukor felét adom először hozzá  a keményítővel együtt és fakanállal keverem. 
  3. Fokozatosan adagolom hozzá a porcukrot. De kb 40 dekányi mennyiséget meghagyok.
  4. Az állaga már majdnem gyúrható, ekkor fóliával letakarom a tálat és szobahőmérsékleten 6 órára pihenni hagyom. Ekkor is keményszik tovább a massza.
  5. Ha letelt a pihenési idő, elkezdem hozzá gyúrni a maradék porcukrot. Lehet, hogy nem kell az egész mennyiség!
  6. Nyújtáshoz használhatunk még keményítőt vagy porcukrot.
  7. Ha túl keményre készítettük margarinos kézzel érdemes átgyúrni.
  8. Fóliában sokáig eláll.

Színezés:

  1. Ha csak egy színt készítünk,akkor már az elején is hozzá lehet adni. Én a por állagút kedvelem, az vált be. Óvatosan vele, mert kevés is elég!
  2. Ha több színt készítek, akkor a gyúrás után több adagra osztom és ekkor kezdem színezni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése