2017. augusztus 27., vasárnap

Kolbászos burgonya leves




Kolbászos burgonya leves

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • fűszerpaprika
  • petrezselyem zöld
  • kb 15 karika füstölt kolbász
Levesbetét:
  • 1 tojás
  • kb 15-20 dkg liszt
  • víz
Tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés:

  1. A burgonyát megtisztítom, majd kockára vágom.
  2. A vöröshagymát apróra vágom, a zsiradékon megdinsztelem. Hozzáadom a kolbász karikákat és hagyom megpirulni.
  3. A burgonyát is beleteszem, kicsit megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel.
  4. Ízesítem, majd puhára főzöm a burgonyát.
  5. A levesbetéthez a hozzávalókat kikeverem, nokedli tészta állagúra. Sós lobogó vízbe szaggatom egy kiskanállal. Pár perc alatt készre főzöm, majd leszűröm és a leveshez adom.
  6. Tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése