2017. május 13., szombat

Tejfölös uborkasaláta


Szerintem a legfinomabb saláta a világon. Végre másfél év után ismét ehetem. :)

Tejfölös uborkasaláta

Hozzávalók:
  • 2 kígyó uborka
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 tk 10%-os ecet
  • ízlés szerint pirospaprika vagy zöld erős paprika 
Elkészítés:
  1. A salátához az uborkát, fokhagymát megtisztítom. A fokhagymát apróra vágom, az uborkákat legyalulom és besózom. 
  2. Rászórom a fokhagymát és kb. 15 percet állni hagyom. 
  3. Utána alaposan kinyomkodom, majd hozzákeverem a tejfölt és ízlés szerint ecetet. 
  4. A tálban elsimítom, majd megszórom a tetejét pirospaprikával és / vagy  ha valaki szereti a sima erős paprikát abból is karikázhat a tetejére.



      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése