2017. május 17., szerda

Narancsos csokoládé torta


Nagyon finom csokoládé torta született a múlt héten kérésre. A narancs-csokoládé kombináció szerintem egy fantasztikus páros, főleg ha szeretjük az étcsokoládét.
Köszönöm a lehetőséget!



Narancsos csokoládé torta


Hozzávalók kb 21 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek liszt

Krém:

  • 3 dl habtejszín (30%-os)
  • 35 dkg étcsokoládé (kb 65 %-os)
  • 1 narancs héja
  • 2 cl bourbon

Töltéshez:

  • kb 3 ek narancslekvár

Díszítéshez:

Elkészítés:
  1. A torta töltését megelőző napon felforrósítom a habtejszínt és felolvasztom benne a csokoládét, majd a narancs lereszelt héját és a bourbont is hozzákeverem. Hagyom teljesen kihűlni, majd hűtőben pihentetem a másnapi felhasználásig. Legalább 12 óra pihi kell neki.
  2. Két kakaós és egy sima piskótát készítek.( Kakaós és sima elkészítése.)
  3. A krémet lassú fordulaton gépi habverő segítségével kihabosítom.
  4. Az egyik kihűlt kakaós piskótát helyezem először a tortatálra.Megkenem kb 1,5 ek narancslekvárral. Megkenem a krém 1/3 részével. Ráteszem a sima piskótát, megkenem a lekvár másik felével, majd a krém 1/3 részét rásimítom.
  5. Ráteszem az utolsó piskótát és bevonom a tortát mindenhol a maradék krémmel. Az oldalára felraktam a kandírozott narancsszeleteket. A tetejére pedig az unidecből formázott számot és leveleket felteszem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése