2017. május 3., szerda

Madártejkrém diós habcsókkal


A madártej már gyerekkorom óta nagy kedvencem,de a habot rajta annyira nem kedvelem. Általában le is hagyom róla. Most alternatívaként készült ebben a verzióban. Nagyon finom a krém és a ropogós habcsók együtt.



Madártejkrém diós habcsókkal

Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 4 tojás
  • 8 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos ek liszt
Habcsók:
  • 4 tojásfehérje 
  • 20 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 púpos ek darált dió
    Elkészítés:

    1. A tejet felteszem melegedni. Közben szétválasztom a tojásokat. 
    2. A sárgáját kikevertem 4 ek cukorral és a keményítővel. 
    3. Mikor felforrt a tej lehúztam a tűzről és csomómentesen belekevertem a tojásos masszát. 
    4. Visszatettem főni és hagytam sűrűsödni. Hozzáadtam a vaníliás cukrot. 
    5. Addig hagyjuk sűrűsödni, amíg a kellő állagot el nem érjük. 
    6. A cukrot előmelegített forró sütőben átmelegítem, addig kemény habbá verem a tojásfehérjéket.
    7. Lassan adagolva adom hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie, és ahogy kivesszük a habverőt a masszából szép sipkát tudjunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.
    8. A darált diót kézi habverővel belekeverem a masszába.
    9. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis csókokat nyomunk, ill. kanalazunk.
    10. 130 fokos előmelegített sütőbe toljuk, így szárítjuk őket kb. 1 órát, majd addig hagyjuk a sütőben, míg langyosra hűlnek.
    11. A kész krémet tálkákba adagoltam. 
    12. Hagytam a pulton langyosra hűlni, utána tettem a hűtőbe.
    13. Hidegen tálaltam a habcsókokkal a tetején.


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése