2017. május 13., szombat

Kandírozott narancs


Narancsos csokoládé torta díszítéséhez készült. Nagyon egyszerű az elkészítése.


Kandírozott narancs

Hozzávalók:

  • 2 db narancs
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A narancsot megmostam, majd felkarikáztam és félbe vágtam őket. 
  2. Olyan lábost fogok, aminek az aljába egy rétegben befér majd az összes narancs.
  3. 20 dkg cukrot a vízzel a lábosba teszek és sűrű szirupot főzök belőle.
  4. Ekkor belerakosgatom a narancsokat és oldalanként kb 3-3 percig főzöm benne.
  5. A szirupban hagyom kihűlni, közben a tetejét megszórom a maradék cukor felével.
  6. Rácsra szedem és a másik oldalát a maradék cukorral megszórom.
  7. Kb 36 órát hagyom száradni
  8. Akkor felhasználom torta díszítéséhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése