A csirkeszárny szerintem egyik legjobb elkészítési módja, ha valami ragacsos fűszeres ízesítéssel sütjük. Tapasként is jól megállja a helyét. Filmnézéses estére is kiváló.
Gyömbéres ragacsos csirkeszárny
Hozzávalók 2 főre
- 8 db csirkeszárny
- só
- bors
- Cayenne bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csapott tk őrölt gyömbér vagy ujjnyi darab friss gyömbér reszelve
- 1 tk barna cukor
- 1 mk kurkuma
- 1-2 ek olajat
Elkészítés:
- Feldarabolom a csirkeszárnyat.
- Kis tálban összekeverem a fűszereket és az olajat. Ráöntöm a húsra. Belemasszírozom. 2 órára a hűtőbe teszem pácolódni.
- Sütőpapírral (szilikonos) bélelt tepsibe teszem 1 dl vízzel.
- 170 fokos sütőben sütöttem alufóliával letakarva kb 50 percet.
- Utána megpirítom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése