Nem tudtam a készítéskor dönteni,hogy melyik ízvilág legyen. Így hát mindkettőből készítettem egy rúddal. Mindkettő nagyon finom volt,de a narancsos kapta a koronát. :D
Csokoládés tekercs eperrel
Hozzávalók:
- 8 tojásból vékony piskóta (gáztepsiben sütve)
Krém:
- 2,5 dl habtejszín
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg eper
Elkészítés:
- A piskótát nem rácson hagyom kihűlni, hanem még forrón egy konyharuhával feltekerem. Úgy hagyom kihűlni,
- A krémhez a tejszínt felforrósítom és a csokoládét felolvasztom benne. Simára keverem, majd hagyom kihűlni és minimum 3 órára hűtőbe teszem. Én hidegebbre állítottam a hűtőt, hogy felgyorsítsam a folyamatot.
- Miután ez letelt a kihűlt krémet gépi habverővel közepes fokozaton felvertem.
- A piskótát kitekertem és megkentem a krém kicsit több mint 2/3 részével.Megszórtam a kockára vágott eperrel, majd feltekertem. A maradék krémmel kívülről bevontam. Hűtőbe tettem és csak tálaláskor szeleteltem fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése