2017. április 23., vasárnap

Profiterol vanília-csokoládé



Képviselő fánk volt tervben, de túl kicsit halmokat készítettem az égetett tésztából, így jöhetett létre ez a csoda finom sütemény. Kicsit több alapkrémet készítettem eredetileg, így én a maradékot ráöntöttem, de a receptben megadott, mennyiség már megfelelő.



Profiterol vanília-csokoládé

Hozzávalók:
1 adag égetett tészta
Töltelék:

  • 5 dl tej
  • 3,5 dkg étkezési keményítő
  • 1 vanília kikapart belseje vagy 1 tk vanília eszencia
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone

Csokoládé öntet:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 3 dl 30%-os habtejszín

Extra:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. Az égetett tészta készítése.
  2. A krémhez a tejet feltettem melegedni egy nagyobb lábosban a vaníliával és a cukor felével
  3. A tojásokat szétválasztottam és a sárgáját kikevertem a cukor másik felével, az étkezési keményítővel.(A fehérje felcímkézve egy dobozban mehet a mélyhűtőbe.)
  4. A tejhez keverem a tojásos keveréket és puding sűrűségűre főztem. 
  5. Fóliával lefedve félretettem egy keverő tálban, hogy ne bőrösödjön és jól kihűtöttem.
  6. A mascarponét hozzáadtam a krémhez, majd simára kevertem.
  7. A habtejszínt felforraltam, a csokoládét pedig beleszórtam, majd simára kevertem.
  8. Nyomózsákba töltöttem a krémet és megtöltöttem a fánkokat azon a lyukon keresztül,ahol a gőzt kiengedtem belőle. Egy jénai tálban felsorakoztattam őket.
  9. Ráöntöttem a csokoládé öntetet, majd a extraként még olvasztottam még egy kis csokoládét és olajjal elkeverve a sütemény tetejére csorgattam.
  10. Hűtőbe tettem min. 6 órára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése