Oldalak

2017. március 31., péntek

Tejfölös burgonyaleves húsgombóccal


Sosem gondoltam volna,hogy egy ilyen egyszerű levest magaslatokba lehet emelni. Nagyon finom ezekkel az egyszerű húsgombócokkal.



Tejfölös burgonyaleves húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl

Gombóchoz:

  • 40 dkg darált hús
  • bors
  • petrezselyem
  • 1 tojás
  • fél fej vöröshagyma

Elkészítés:

  1. A burgonyát megtisztítom, majd kockára vágom.
  2. A vöröshagymát apróra vágom, a zsiradékon megdinsztelem. A felét kiveszem és a darált húshoz adom, amit befűszerezek és összegyúrok a tojással együtt. Diónyi gombócokat készítek belőle.
  3. Hozzáadom a burgonyát a megdinsztelt hagymához. Kicsit megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel.
  4. Ízesítem, majd félpuhára főzöm a burgonyát.
  5. A gombócokat a levesbe teszem és készre főzöm. A végén tejföllel behabarom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése