2016. június 7., kedd

Bundás virsli burgonyás kelt tésztával és pizzás csiga


Nagyon finom puhává varázsolja az a kevés főtt burgonya a tésztát. Nekem most a pizzás csiga ízlett a legjobban. Középiskolás korom óta nem ettem.


Bundás virsli burgonyás kelt tésztával 
és pizzás csiga

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • kb 3 dl víz
  • 1 csapott ek só
  • 2 nagy burgonya
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1 élesztő
    Töltelék:
    Tetejére:
    • 15 dkg trappista
    • 1 tojás kenéshez
      Elkészítés:
      1. A burgonyát héjastól sós vízben megfőzöm, majd megpucolom és hagyom kihűlni. Krumplinyomón átnyomom vagy lereszelem.
      2. A tésztához a lisztet egy tálba teszem. Sózom és hozzá adom a reszelt burgonyát.
      3. Az élesztőt egy deci langyos cukros tejbe elmorzsolom és felfuttatom.
      4. A felfuttatott élesztőt a lisztes keverékhez adom és annyi vizet adagolok hozzá, hogy kemény, de ruganyos tésztát gyúrjak belőle.
      5. Kb fél óra kelesztés.Nyújtom és nyolc két ujjnyi csíkot vágok, majd a virslikre tekerem. 
      6. Felsorakoztatom a zsírozott tepsiben egymástól 1-2 ujjnyi távolságra, majd megkenem tojással és meg szórom sajttal. 
      7. A megmaradt megkenem házi ketchuppal, megszórom sajttal.
      8. Feltekerem és 4 centis darabokra vágom. Ez is mehet a tepsibe és a tetejükre is teszek még egy kis sajtot.
      9. 180 fokos sütőben pirosra sütöm őket.


      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése