Oldalak

2016. április 20., szerda

Lenmagos kenyér



Lenmagos kenyér

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 1 élesztő
  • 1 ek tejföl
  • 1-2 ek olaj
  • 3,5-4 dl víz
  • 1 tk só
  • kevéske cukor
  • 3-4 ek lenmag

Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót a gépbe tettem, majd 20 percig dagasztottam. 
  2. Kemény, de ruganyos tésztát kell kapni. Hagyom duplájára kelni. 
  3. Átforgatom, átdolgozom, ekkor adom hozzá a lenmagot. Ismét hagyom fél órát pihenni.
  4. Akkor deszkán kilapítom kézzel, veknivé formázom. 
  5. Beteszem a szilikon lappal bélelt kacsasütőbe.
  6. Ismét duplájára kelesztem. Bevagdosom a tetejét, bespriccelem vízzel. 230 fokos sütőbe teszem és kb 40-50 perc alatt piros, ropogósra sütöm. 
  7. Miután kiveszem lespriccelem ismét vízzel és hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése