Oldalak

2016. április 2., szombat

Krumplis gánica


Krumplis gánica

Hozzávalók:
  • 3 közepes krumpli
  • 1 tojás
  • liszt,amennyit felvesz
  • zsír
  • kajszi lekvár
Elkészítés:

  1. A krumplit megpucoltam és kockára vágtam, majd sós vízben puhára főztem. 
  2. Leszűrtem és összetörtem. Hagytam kihűlni. 
  3. Hozzáadtam a tojást és lisztet. 
  4. Ne legyen ragacsos, de kemény sem a massza.
  5. Zsírt olvasztunk egy serpenyőben és felforrósítunk. 
  6. A masszából kb 1 cm vastag tenyérnyi lepénykéket formázunk és mindkét oldalukat pirosra sütjük. 
  7. Melegen, lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése