2016. április 2., szombat

Kozák sapka




Kozák sapka

Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
Krém:
  • 1 vaníliás puding
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
Díszítés:
  • kókuszreszelék
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet és a kakaóport óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. A pudingot a tejjel sűrűre főztem és hagytam kihűlni.
  9.  A vajat a cukorral habosra kevertem, majd a kihűlt krémet is hozzádolgoztam.
  10. A piskótából párosan kiszaggattam a pogácsákat.
  11. A krémmel összeragasztottam őket és a szélüket is megkentem körbe, majd belegörgettem a kókuszreszelékbe. 
  12. A csokoládét mikróban 1,5 perc alatt megolvasztottam és hozzákevertem az olajat, majd megkentem a sütik tetejét. Rövid időre hűtőbe tettem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése