Oldalak

2016. április 2., szombat

Karfiol leves


Karfiol leves

Hozzávalók:
  • kis fej karfiol
  • 1 kis répa
  • 1 db zöldség
  • kis csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk zsír
  • 1 csapot ek liszt
  • 1 mk pirospaprika
Elkészítés:

  1. A répát és a zöldséget felvágtam karikára, a karfiolt feldaraboltam. A zöldségeket egy lábosba tettem és felöntöttem vízzel, ízesítettem és hagytam puhulni. 
  2. Közben a tojásból, lisztből, sóból és apróra vágott petrezselyemből nokedliszerű tésztát kevertem. 
  3. Rántást készítettem és belekevertem a levesbe. 
  4. Kiskanál segítségével a tésztát is a levesbe adagoltam és megfőztem. 
  5. Tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése