Oldalak

2016. április 14., csütörtök

Kakaós csiga



Kakaós csiga 

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg olvasztott vaj
Töltelék kakaós:
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 8 ek tejföl
  • kakaópor
  • cukor
Elkészítés:
  1. A lisztet elkevertem a cukorral és sóval. A tejet meglangyosítottam és belemorzsoltam az élesztőt, megszórtam egy csipet cukorral és egy pici liszttel, majd hagytam felfutni.
  2. A liszthez kevertem a tojással együtt a felfuttatott élesztőt, majd az olvasztott vajat is. Alaposan kidolgoztam a tésztát.
  3. Letakarva, száraz, meleg helyen hagytam pihenni.
  4. Kétszeresére kelesztettem. Kinyújtottam 4 mm vastagra. 
  5. Megkentem olvasztott vajjal.
  6. Megszórtam kakaóporral és cukorral végül tejföllel megpöttyöztem.
  7. Szorosan feltekertem. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágtam.
  8. Berakosgattam a tepsibe és ismét duplájára kelesztettem. 
  9. 180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése