2016. április 1., péntek

Banános karamell kocka




Banános karamell kocka

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • Krém:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek víz
  • 5 dl tej
  • 6 ek liszt

Tetejére:
  • 2 banán
  • 1 tortazselé
  • 3 dl víz
  • 2 ek cukor

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A torta forma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9. A krémhez a cukrot a vízzel feltettem olvadni. Nem hagytam túl sötétre karamellizálódni, nehogy megégjen.
  10. A tejből két dl hozzáöntöttem és megvártam míg felolvad benne.
  11. A maradék tejet simára kevertem a liszttel. Ezt a karamellás tejhez kevertem és sűrű krémmé főztem. Hagytam kihűlni.
  12. A vajat habosra kevertem és a kihűlt krémet is hozzádolgoztam.
  13. A piskótára simítottam.
  14. A felkarikázott banánt szép sorban rárakosgattam. 
  15. A vízzel és cukorral kikevertem a tortazselét és összemelegítettem a mikróban. Várok egy kicsit, mikor kezd már dermedni, rálocsolom a tetejére és hűtőbe teszem.
  16. Kockára szeletelve tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése