Oldalak

2016. február 24., szerda

Igazán ropogós sajtos rúd




Igazán ropogós sajtos rúd

Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 40 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • kb 2 dl tejföl
Tetejére:
  • tojás fehérje
  • 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítés:

  1. A lisztet a sóval és margarinnal elmorzsoltam, majd a tojások sárgáját és a tejfölt is hozzá dolgoztam. 
  2. Alaposan összegyúrtam. 
  3. Elvileg egy éjszakát kell pihentetni, de én csak kb 4-5 órát hagytam a hűtőben. (Nem muszáj pihentetni,de akkor tegyünk 1 tk ecetet és 1-2 ek hideg vizet a tésztához.)
  4. Fél centi vékonyra nyújtottam, megkentem tojásfehérjével és megszórtam sajttal. 
  5. Pizzavágóval csíkokra vágtam és szilikonlappal bélelt tepsiben sütöttem. 
  6. A sütőt előmelegítettem kb 200 fokra és 180 fokon sütöttem, míg szép piros lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése