2015. december 24., csütörtök

Újpalota torta




Újpalota torta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor


Túrós réteg:
  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk vanília aroma

Pudingos réteg:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl rostos őszibaracklé 100%-os

Tetejére:
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Díszítés:
  • tortadara csokoládés

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tortaforma aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. Még kb 3 percig hagytam a gépet dolgozni.
  5. A lisztet és a kakaót óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a masszában. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a tortaformába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 25 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9. A porcukrot a vajjal habosra kevertem és ízesítettem a vaníliával, majd beledolgoztam robotgéppel a túrót is.
  10. Rákentem a piskótára egyenletesen a túrós krémet és hűtőbe tettem.
  11. A pudingot a gyümölcslével sűrűre főztem és hagytam kicsit hűlni.
  12. Feltettem a tortagyűrűt a piskóta köré. A túrókrém tetejére simítottam a pudingot és ismét hűtőbe tettem.
  13. A tejszínhabot kemény habbá vertem a vaníliás cukorral és a megszilárdult puding tetejére simítottam és megszórtam tortadarával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése