2015. november 4., szerda

Sült sertéscomb kápiás-gombás mártásban



Sült sertéscomb kápiás-gombás mártásban


Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéscomb
  • 25 dkg barna champion
  • 1 nagy kápia paprika
  • bors
  • pici olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 fél csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl paradicsomlé
  • 3 dl víz
  • 1 tk keményítő
  • 25 dkg száraztészta

Elkészítés:

  1. A paprikát és gombát apróra vágom a hagymával együtt.
  2. A hús szeleteket sózom,borsozom és állni hagyom.
  3. Egy serpenyőben felmelegítem az olajat és a húsok mindkét oldalát megpirítom, majd félreteszem.
  4. A hagymát ebben a zsiradékban párolom meg, közben hozzáadom a gombát és a kápia paprikát is.Visszateszem a húst.
  5. Felöntötm a paradicsomlével és a vízzel. Fedőalatt kis lángon puhára főzöm.
  6. Közben elkészítem a köretet. Sós lobogó vízben kifőzöm a tésztát.
  7. A mártásba keverem a pici vízben feloldott keményítőt és simára keverem.
  8. Megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.
  9. A kifőtt tésztával együtt tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése