2015. szeptember 17., csütörtök

Tejberizs karamellszósszal




Tejberizs karamellszósszal

Hozzávalók:

  • fél csésze rizs
  • 4 dl tej
  • 1 ek cukor

Karamellszósz

  • 3 ek cukor
  • 1,5 dkg vaj
  • 2-3 ek tejszín

Elkészítés:

  1. A tejet egy lábosban felforraltam, majd beleszórtam a rizst.
  2. Megvártam,hogy felforrjon, majd takarékon puhára főztem.Hagytam,hogy minél több tejet magába szívjon. Mikor levettem a tűzről belekevertem az egy evőkanálnyi cukrot.
  3. A szószhoz a cukrot felolvasztottam kis lángon egy lábosban. Mikor szép árnyalata van már a karamellnek,hozzáadom a vajat. Simára keverem és végül a tejszínt is. Hagyom, hogy besűrűsödjön és együtt tálalom.
  4. Forrón tányérba merem és karamellel ízesítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése