2015. szeptember 20., vasárnap

Palota kocka




Palota kocka

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Túrós réteg:

  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk vanília aroma

Pudingos réteg:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl rostos őszibaracklé 100%-os

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Díszítés:

  • tortadara csokoládés

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. Még kb 3 percig hagytam a gépet dolgozni.
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a tepsibe a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 25 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9. A porcukrot a vajjal habosra kevertem és ízesítettem a vaníliával, majd beledolgoztam robotgéppel a túrót is.
  10. Rákentem a piskótára egyenletesen a túrós krémet és hűtőbe tettem.
  11. A pudingot a gyümölcslével sűrűre főztem és hagytam kicsit hűlni.
  12. A túrókrém tetejére simítottam a pudingot és ismét hűtőbe tettem.
  13. A tejszínhabot is kemény habbá vertem a vaníliás cukorral és a megszilárdult puding tetejére simítottam és megszórtam tortadarával.
  14. Kockára vágva kínáltam.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése