2015. szeptember 25., péntek

Kacsanyak leves grízgaluskával


Kacsanyak leves grízgaluskával

Hozzávalók:
  • 2-3 kacsanyak
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 l húsleves
  • petrezselyem
  • bors
    Grízgaluska:
    • 1 tojás
    • búzadara
      Elkészítés:
      1. A megtisztított felkarikázott zöldséget kevés olajon megpároltam. 
      2. Hozzáadtam a feldarabolt nyakat.Tovább pároltam, majd felöntöttem húslevessel. 
      3. Puhára főztem, utána ízesítettem illetve pótoltam az elfőtt folyadékot. 
      4. A tojást a sóval és a darával kikevertem és a lobogó vízű levesbe szaggattam. 
      5. Megvártam, míg megfőnek és megszórtam petrezselyemmel.

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése