2015. szeptember 17., csütörtök

Gombás-aszalt szilvával töltött csirke




Gombás-aszalt szilvával töltött csirke


Hozzávalók:

  • 1 kg-os egész csirke
  • bors
  • 8 dkg vaj

Töltelék:

  • 15 dkg barna champion
  • 2 ek olaj
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • bors
  • 1-1 csokor petrezselyem és korriander zöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg aszalt szilva

Elkészítés:

  1. A csirkét kivül belül sóztam, borsoztam. A bőrét fellazítottam és vajat masszíroztam alá. Állni hagytam.
  2. A zsemlét beáztattam a tejbe, majd jól kinyomkodtam.
  3. A töltelékhez kevés olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hozzáadtam a felszeletelt gombát. Kicsit pároltam, közben sóztam, borsoztam.
  4. Apróra vágott petrezselymet és korriander levelet adtam hozzá, majd a felkockázott szilvát és a zsemlét.
  5. Alaposan kikevertem, végül a tojást is belekevertem, Levettem a tűzről és hagytam picit hűlni.
  6. A csirkébe töltöttem, amit egy tepsibe tettem. Öntöttem mellé 1,5 dl vizet és lefedtem alufóliával.
  7. 180 fokos sütőbe tettem és kb 1 órát pároltam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése