2015. szeptember 21., hétfő

Burgonyás zelleres gratin



Burgonyás zelleres gratin

Hozzávalók:

  • 2 nagy burgonya
  • 1 kisebb zeller gumó
  • bors
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg sajt
  • szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

  1. A megtisztított burgonyát és zellert gyalu segítségével vékonyra szeleteljük.
  2. Egy jénai tálat bedörzsölünk egy félbevágott gerezd fokhagymával, majd kivajazzuk.
  3. A tejszínt egy tálba öntjük és hozzá reszeljük a sajtot. Fűszerezzük és összekeverjük a zöldséggel.
  4. A jénai tálba pakoljuk és kicsit elrendezgetjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A jénai tálat befedjük alufóliával és egy nagyobb tepsibe állítjuk. Vizet töltünk mellé, majd a sütőbe tesszük. Így sütjük 1 órán keresztül, majd a fóliát levéve még egy órát, míg megpirul a teteje. 
  6. A sütőből kivéve picit hülni hagyjuk, majd már fogyasztható is. Köretként vagy magában is megállja a helyét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése