2015. október 5., hétfő

Maláta sörben sült vadas-aszalt szilvás sertéscomb




Maláta sörben sült vadas-aszalt szilvás sertéscomb


Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • vadas fűszerkeverék
  • 3 dl maláta sör (Karamalz)
  • 1 marék aszalt szilva
  • kevés olaj vagy zsír

Elkészítés:

  1. A sertéscombot felszeleteltem és besóztam, majd megszórtam a vadas fűszerkeverékkel.
  2. Bekentem olajjal és állni hagytam pár órát.
  3. Tepsibe fektettem és rászórtam az aszalt szilvát, ráöntöttem a sört.
  4. Előmelegített 170 fokos sütőbe tettem az alufóliával lefedett tepsit.
  5. Kb 1 óra múlva a fóliát levéve picit megpirítottam mindkét oldalát.
  6. Egy tálba szedtem a húst és rá a vele sült gyümölcsöt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése