2015. július 17., péntek

Hókifli (élesztős)







Hókifli


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 ek porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • fél dl tej

Töltelék

  • 10 dkg darált dió
  • 1,5 ek baracklekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás fehérje
  • 1 ek cukor

és 

  • sütésálló lekvár

Tetejére:

  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítom, adok hozzá egy pici cukrot, majd fel futtatom benne az élesztőt.
  2. A liszthez adom a vajat, a sót és a cukrot. Elmorzsolom.
  3. A felfuttatott élesztőt és a tejfölt is hozzáadom, majd szép sima tésztává gyúrom.
  4. Két részre osztom és 20 percet pihenni hagyom.
  5. A diótöltelékhez felverem a cukorral a tojásfehérjét, majd a diót belekeverem. Ízesítem citromhéjjal és baracklekvárral. Félre teszem.
  6. A tésztát kinyújtom  és kb 10 cm-es köröket szaggatok belőle, rakok a közepére egy kevés tölteléket. Feltekertem és kiflit formázok belőle. Ugyan így járok el a lekvárossal is.
  7. Kivajazott tepsibe rakosgattam őket.
  8. 160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben megsütöm.
  9. A cukrot a vaníliás cukorral együtt megdarálom.
  10. A még forró sütiket vaníliás porcukorba forgatom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése