2015. április 12., vasárnap

Chianti ecetben pácolt sült tarja hagymával és burgonyapürével


Chianti ecetben pácolt sült tarja 
hagymával és burgonyapürével


Hozzávalók:

  • 3 nagy szelet tarja
  • 2 ek zsír
  • 1,5 dl víz

Páchoz:

  • 4 ek olaj
  • 1 dl  Chianti borecet
  • bors
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Burgonyapüré
Elkészítés:

  1. A hússzeletek mindkét oldalát megsóztam és borsoztam.
  2. A hagymát és fokhagymát megpucoltam. A fokhagymát apróra vágtam, a hagymákat vastag karikára szeleteltem.
  3. Fogtam egy jénai tálat és olajat öntöttem az aljába. Belefektettem a húsokat, majd megszórtam a hagymákkal.Végül nyakon öntöttem az ecettel. 
  4. Lefedve 12 órára hűtőbe tettem.
  5. Felforrósítottam egy serpenyőt és kevés zsírt olvasztok. Szép pirosra pirítom benne a húsok mindkét oldalát.
  6. Előkészítek közben egy tepsit a maradék zsíradékkal. Ebbe helyezem a megpirított hússzeleteket. Ráöntöm a páclét a hagymával együtt és a vizet. Befedem alufóliával és előmelegített sűtőben sütöm kb 180 fokon 45 percig.
  7. Aztán leveszem a fóliát és hagyom mg picit pirulni,
  8. Burgonyapürével és almaecetes salátával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése