Oldalak

2015. március 1., vasárnap

Mákos guba torta madártejkrémmel



Mákos guba torta madártejkrémmel

Hozzávalók:
Mákos guba:
  • 12 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 6 kanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10-15 dkg darált mák
Krém:
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 4 kanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás sárgája
  • 15 dkg margarin

Tetejére:
  • 3 dl tejszínhab
  • tortadara

Elkészítés:
  1. A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflikre. 
  2. Jól összeforgatjuk, megvárjuk, míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kikent tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 
  3. 170 C°-on, 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában
  4. hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. 
  6. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd felvert tejszínhabbal és tortadarával díszítjük.



2 megjegyzés: