2015. február 15., vasárnap

Tejszínhabos ganache krémes kocka


Tejszínhabos ganache krémes kocka

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor

Krém:
  • 10 dkg 60%os étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl cukrászhab
Díszítéshez:
  • csokoládé reszelék


Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tepsibe sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9. A krémhez 1 dl tejszínt forráspontig melegítettem és beletördeltem a csokoládét.
  10. Vártam 1-2 percet és simára kevertem. Hagytam szobahőmérsékletüre hűlni.
  11. A cukrászhabot felvertem nem túl keményre és a csokoládéba forgattam, majd még egy kicsit átdolgoztam a gépi habverővel.
  12. A krémet a kihűlt piskótára kentem.Picit hűtőbe tettem és tálalás előtt megszórtam reszelt csokoládéval.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése