Oldalak

2015. február 15., vasárnap

Tejszínhabos ganache krémes kocka



Tejszínhabos ganache krémes kocka

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
Krém:
  • 10 dkg 60%os étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl cukrászhab
Díszítéshez:
  • csokoládé reszelék
Elkészítés
1.     A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tepsibe sütőpapírt teszek.
2.     A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
3.     Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
4.     Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
5.     A lisztet óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
6.     Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
7.     Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
8.     Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
9.     A krémhez 1 dl tejszínt forráspontig melegítettem és beletördeltem a csokoládét.
10. Vártam 1-2 percet és simára kevertem. Hagytam szobahőmérsékletűre hűlni.
11. A cukrászhabot felvertem nem túl keményre és a csokoládéba forgattam, majd még egy kicsit átdolgoztam a gépi habverővel.
12. A krémet a kihűlt piskótára kentem. Picit hűtőbe tettem és tálalás előtt megszórtam reszelt csokoládéval.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése