Oldalak

2015. február 14., szombat

Réteges sajtos kifli


Réteges sajtos kifli
(ChefVikitől)

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl kefír
  • 1 élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 tk cukor
  • 2 ek só

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 tk só


Tetejére

  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt
  • pirospaprika, köménymag, szezámmag, mák

Elkészítés:

  1. A száraz anyagokat összekeverjük a tésztához, majd az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval egyetemben összekeverjük. Bedagasztjuk.
  2. Hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Közben a vajat a sóval kikeverjük, és a sajtokat lereszeljük.
  4. A megkelt tésztát 8 vagy 12 részre osztjuk. Mindig párosával számoljuk.
  5. Kinyújtunk két gombócot. Az egyiket megkenjük a vajjal és megszórjuk füstölt sajttal, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és 8 cikkre vágjuk.
  6. Feltekerjük, kivajazott tepsibe helyezzük. Így járunk el az összes gombóccal, mindig párosával.
  7. A kifliket megkenjük felvert tojással és megszórjuk sajttal és ízlés szerinti fűszerekkel.
  8. Előmelegített sütőben kb 180 fokon pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése