2014. december 28., vasárnap

Szerb csirke burgonyapürével


Szerb csirke burgonyapürével

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • zsír
  • egész bors

Elkészítés:
  1. A húst besóztam és állni hagytam.
  2. A zsírt felolvasztottam egy serpenyőben. 
  3. Beleraktam a fokhagymát és mellé helyeztem a húsokat. 
  4. Megpirítottam minden oldalukat. Beleszórtam egy evőkanálnyi egész borsot és 3 babérlevelet.
  5. Felöntöttem 3 dl vízzel és fedő alatt puhára pároltam. 
  6. Ha már puha leveszem a fedőt és hagyom, hogy elforrja a felesleges folyadékot és még kicsit megpirítottam.





Egyszerű burgonyapüré
Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 nagy ek vaj
  • 1 dl tej
Elkészítés:
  1. A burgonyát megpucoltam és kockára vágtam.
  2. Bő sós vízben tettem oda főni.
  3. Mikor puha leöntöttem róla a vizet és összetörtem.
  4. Ízesítettem, vajjal és tejjel habosra kevertem.

2 megjegyzés: