2014. március 9., vasárnap

Tormás babfőzelék




Tormás babfőzelék

Hozzávalók

  • 25 dkg száraz vörös bab
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • víz
  • só vagy vegeta
  • kis csokor petrezselyem
  • 1 ek frissen reszelt torma

Rántáshoz: 

  • zsír
  • liszt
  • pirospaprika

Feltét: 

  • szalonna kockák
  • lila hagyma

Elkészítés:

  1. A babot felöntöttem vízzel, fűszereztem, beletettem a kolozsvári szalonnát és a csokorba kötött petrezselymet. Puhára főztem. 
  2. A szalonnát kivettem. Akkor beletettem a reszelt tormát. Elkészítettem a rántást, majd besűrítettem vele a főzeléket.
  3. A szalonnát kis kockákra vágtam és pirosra sütöttem. 
  4. A hagymát apróra vágtam. 
  5. Mindezzel megszórtam a tányérban a főzeléket.

2 megjegyzés: