2014. március 30., vasárnap

Hókocka túrós krémmel


Hókocka túrós krémmel

Hozzávalók
Tészta:
  • 24 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 0,5 dl tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 3 ek porcukor
  • 1 tojás
Krém:
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg túró
Tetejére:
  • porcukor
Elkészítés:

  1. A lisztet a cukorral és a zsírral összedolgoztam. 
  2. Közben a langyos tejben feloldottam a szalalkálit. 
  3. A tojással együtt a liszthez adtam. 
  4. Összegyúrtam. 
  5. Három felé osztottam a tésztát és egyenként kisodortam, majd zsírozott tepsi alján megsütöttem őket. 
  6. 180 fokon és kb 10-15 perc alatt. 
  7. Rácson hagytam őket hűlni. 
  8. A krémhez a lisztet a tejjel összefőztem sűrű krémmé. 
  9. A cukrot a vajjal habosra kevertem, majd a kihűlt krémmel simára dolgoztam. Végül a túrót és beleforgattam. 
  10. Megtöltöttem a kihűlt lapokat. 
  11. Ilyenkor óvatosan kell bánni vele, mert a lapok törékenyek. 
  12. Hűtőbe tettem és hagytam puhulni. 
  13. Szeleteléskor a széleket levágtam, megszórtam a tetejét porcukorral, majd kockákra vágtam.



2 megjegyzés: