Oldalak

2014. február 14., péntek

Bableves






Bableves

Hozzávalók:
  • 2 marék tarka bab
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál répa és gyökér a zöldjével együtt
  • 2 L sonkalé 
  • víz
  • zsír
  • liszt
  • pirospaprika
Betét:
  • gyufatészta
Elkészítés:

  1. Előző este a babot beáztattam. 
  2. Másnap leöntöttem róla a vizet és a sonkalével feltettem főni. 
  3. Mikor felforrt hozzáadtam a fűszereket és a zöldségeket. Közben megkóstoltam, hogy kell e még ízesíteni. Puhára főztem. 
  4. A zsírt felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet. Zsemle színűre pirítottam, majd a tűzről levéve a pirospaprikát is belekevertem. Csomómentesre kevertem vele a levest.
  5. A tésztát kifőztem és tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése