Oldalak

2014. január 29., szerda

Zserbó






Zserbó

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1 ráma
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek tejföl
  • 1 dl tej
Töltelék:
  • 45 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
Töltelék 2:
  • 4,5 dl savanykás lekvár
Tetejére:
  • 3 ek kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor 
Vagy
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek kókuszolaj

Elkészítés:
  1. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával felolvasztottam.
  2. A lisztet egy tálba öntöttem és mélyedést készítettem a közepébe. 
  3. Belemorzsoltam az élesztőt, majd a langyos tejet ráöntöttem. Kicsi lisztet szórtam rá, majd hagytam pihenni és felfutni.
  4. Összedolgoztam a tésztát. Fél órát pihenni hagytam.
  5. Négy részre osztottam a tésztát, majd ismét pihenni hagytam 30 percre.
  6. A tölteléket is összekevertem.
  7. A tésztagombócokat kinyújtottam megkentem 1,5 dl lekvárral, majd a diós keverék 1/3 részével egyenletesen megszórtam. Ezt még kétszer ismételtem.
  8. 180 fokos előmelegített sütőbe tettem és szép pirosra sütöttem. Hagytam kihűlni.
  9. A csokimáz hozzávalóit összeforraltam és sűrűre főztem, majd a kihűlt sütemény tetejére simítottam. Hűtőbe tettem. Érdemes 24 órát pihenni hagyni felszeletelés előtt.
  10. A szélét tálalás előtt levágtam (vagy nem), majd szeleteltem meleg késsel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése