2014. január 4., szombat

Karamellás Otelló szelet

Fantasztikus kombinációja az édes karamellnek és a igazán különleges ízvilágú otellónak. A ráadás a ropogós mandula a sütemény tetején.



Karamellás Otelló szelet

Hozzávalók:
  • 5 tojásos sima piskóta
  • 1 nagy fürt Otelló szőlő
Krém:
  • 5 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 25 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 15 dkg margarin
Tetejére:
  • pirított mandula
Elkészítés:

  1. Megsütöttem a piskótát és hagytam kihűlni, majd félbe vágtam.
  2. A cukrot a vízzel feltettem karamellizálódni. 
  3. A lisztet a tej felével sűrűre főztem.
  4. Amikor a karamell már elég sötét, felöntöttem a többi tejjel. Óvatosan, mert fröcsöghet, sőt ki is futhat. 
  5. Utána kézi habverővel a krémet is hozzá kevertem, majd hagytam teljesen kihűlni. 
  6. A kihűlt krémet a habosra kevert margarinhoz adagoltam. 
  7. A félbevágott piskótát megkentem az 1/3 részével, majd megpakolom a szőlőszemekkel. 
  8. Ismét egy kevéske krém. 
  9. Rátettem a piskóta másik felét, majd a maradék krémmel körbe kentem. 
  10. Pirított mandulával és pár szem szőlővel díszítettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése