2014. január 19., vasárnap

Gyümölcsleves


Gyümölcsleves

Hozzávalók:
  • 2 dl meggy befőtt
  • 5 dl cseresznye befőtt
  • 2 dl barack befőtt
  • 5 dkg  aszalt szilva
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • víz
Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket a levükkel együtt egy nagy lábosba öntöttem, ízesítettem és felöntöttem vízzel, hogy éppen ellepje. 
  2. Felforraltam és főztem kb 15 percig. 
  3. A tejfölt kikevertem a liszttel, adtam hozzá egy merőkanálnyi gyümölcslevet. 
  4. Simára kevertem, majd hozzáadtam a leveshez. 
  5. Két percig forraltam még. 
  6. Kihűtöttem és tálaláskor felöntöttem tejjel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése