- kis fej kelkáposzta
- 4-5 szem kisebb burgonya
- majoránna
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só vagy házi vegeta
- 2 pár virsli
Rántás:
- 1 ek zsír
- 1 ek liszt
- 1tk piros paprika
Elkészítés:
- A krumplit megpucoltam és kockára vágtam.
- A kelkáposztát csíkokra vagy kockára vágom szintén.
- Beteszem egy fazékba. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a majoránnát, a házi vegetát, és felöntöttem vízzel.
- Felforraltam, majd addig főztem, míg megpuhultak a zöldségek. Akkor elkészítettem a vékony rántást és belekevertem a levesbe. Közben felkarikáztam a virslit és azt is hozzáadtam.
- Pár percig még forraltam, majd már lehet is tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése