2014. január 17., péntek

Fekete olajbogyós zöld fűszeres ciabatta





Fekete olajbogyós zöld fűszeres ciabatta

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • kb 4 dl víz
  • 1 csapott ek só
  • 1 marék apróra vágott fekete olajbogyó
  • 1 tk friss apróra vágott bazsalikom
  • 1 tk friss apróra vágott oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dkg élesztő
Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót a dagasztógépbe tettem és 20 percig dolgoztattam. 
  2. Ne legyen kemény, de túl lágy sem. Miután a duplájára kelt, kézzel kilapítottam, majd összehajtogattam és visszatettem a tálba kelni. Ezt még 4-5 alkalommal ismételtem meg. 
  3. Aztán kinyújtottam és kis párnákra feldaraboltam. 
  4. Hagytam állni 20 percet,majd 230 fokos gőzös sütőben ropogósra sütöttem őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése