2014. január 23., csütörtök

Egyben sült tarja




 Egyben sült tarja
(Alexa Christi receptje alapján)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli tarja
  • 10 dkg sonka 
  • 10 dkg bacon
  • 10-15 dkg camembert sajt
  • színes durvára őrölt bors
  • fokhagyma
Elkészítés:

  1. A húst mindenhol alaposan befűszereztem. 
  2. Vágtam rá kis zsebeket, ott is befűszereztem, majd sonkába tekert camembert sajt darabokat dugtam a zsebekbe.
  3. A tetejét betakartam bacon szalonnával. 
  4. Nem túl szorosan, de egy madzaggal átkötöztem. 
  5. Zsírral kikent tepsibe tettem és öntöttem mellé kb 2-3 dl vizet. 
  6. Alufóliával befedtem és 180 fokos sütőbe tettem kb. 1,5 órát pároltam így, majd szép pirosra sütöttem fólia nélkül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése